Voor een afspraak bel 06-43494209


Schoonheidssalon en medisch pedicure Rosmalen Overlaet Groote Wielen Empel
Gezichts- & voetverzorging - Rosmalen

Voetverzorgingstips / Advies

Uw voeten verdienen uw aandacht!
Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet. U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van de onderstaande tips.

Pijnlijke voeten zijn niet normaal

Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen en uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

Uw voeten wassen

Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Maar blijf niet te lang in het water met uw voeten, want hoe vreemd het ook mag klinken, een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af, vooral tussen de tenen en met een schone handdoek. Trek daarna niet meteen uw sokken aan, maar geef uw voeten de kans om te drogen.

Gebruik een goede voetcrème

Er zijn diverse soorten voetcrèmes verkrijgbaar. Ik werk met de producten van Laufwunder en OPI en ik kan bekijken welke voetcrème het best bij uw huidtype past.

Voorkom ingegroeide teennagels

Een ingroeiende teennagel is een pijnlijke aandoening - meestal aan de grote teennagel - die zo snel mogelijk moet worden verholpen.
De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:

  • Druk door slecht passende schoenen.
  • Het verkeerd (te kort) knippen van nagels.
  • Een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie.

Voorkom problemen bij nagels knippen

Het goed knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of nageltang, knip de nagels recht af en vooral niet te kort. De hoeken mag u zo nodig iets afronden met een vijltje. Knip uw nagels niet rond, om het ingroeien van teennagels te voorkomen.

Laat kloven behandelen

Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch is geworden. De kloven komen meestal in de eeltranden aan de hiel voor, maar dan juist als de huid extra droog is. Deze kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers of sandalen. U kunt zelf veel doen om kloven te voorkomen. Zoals: 1x per week vijlen op een droge huid (één richting op) en iedere avond uw voeten insmeren met een speciaal voor kloven ontwikkelde crème. Overigens: als er echt een kloof dreigt laat u dan direct behandelen! Dit voorkomt veel pijn!

Schoenen kopen

Goede en goed passende schoenen zijn een weldaad voor uw voeten. Koop uw schoenen daarom aan het einde van de dag. Uw voeten zijn dan altijd iets meer opgezwollen, op die manier voorkomt u onnodig knellende schoen en ...voetproblemen!
Let bij aanschaf ook op de breedte van de schoen.

Schimmelinfectie aan de voethuid of nagels

Heeft u last van schimmelinfectie aan de voethuid of nagels, gebruik dan een aparte schone handdoek voor het afdrogen van uw voeten. Gebruik deze handdoek éénmalig en was deze minimaal op 60 graden.


©Copyright - Trots! 2020